Drupal – které moduly prostě musíte mít?

Už nějakou chvilku používám jako CMS na několika webech Drupal a sem tam mi přijde email s dotazem jak jsem udělal nějakou featuru na webu nebo jaké moduly doporučuji. Takže jsem se rozhodl sepsat pár poznámek do článku na web.

Moduly které nejčastěji využívám

Aggregator

Agregator slouží k agrefagaci syndikovaného obsahu. Hnusná věta, co? Ukázka toho co to znamená v praxi je na http://www.iforce.cz/ pod nadpisem “Články členů teamu tech[at]iforce.cz”.

Book

Modul umožňuje psát knihu – vytvářed kapitoly, podkapitoly a automaticky mezi nima generuje linky.

Blog API

Umožňuje uživatelům posílat obsah pomocí externích GUI aplikací, které podporují XML-RPC blog API. Napsal jsem o tom krátký článek BloGTK nebo gnome-blog-poster a Drupal.

Taxonomy

Poskytuje možnost kategorizace obsahu.

Photoblog

Photoblog umožňuje celkem jednoduše realizovat fotoblog – jeden obrázek na stránk, odkazy na další a předchozí obrázek. Ukázka zobrazí poslední obrázek a můžete se procvakávat do minulosti… Trochu rozumější pohled je na stránce Zdendův fotoblog

Image Assist

Usnadňuje vkládání obrázků do obsahu.

Google Sitemap

Modul generuje googlí sitemapu, kterou si můžete zaregistrovat u google a řeknete mu tak který článek má jakou důležitost.

Pathauto

Automatické generování pěkných url z nadpisu

Scheduler

Plánovnač zveřejňení a stažení obsahu

Captcha

Antispam do komentářů

Text Image

Tento modul používám kvůli modulu Captcha. Když použijete Text Image, můžete v Captcha zapnout náhodně generované obrázky které musí uživatel opsat, jinak captcha používá jako ochranu jednoduché matematické příklady…

Tagadelic

Tento modul má na starosti generování toho mraku tagů který vidíte v menu nalevo nahoře.

Views

Pomocí tohoto modulu si můžete vygenerovat vlastní pohled na obsah (seznam článků a podobně)

Comments are closed.