Den D – Start 1000 Miles Adventure 2019

Den D – v 15:00 zahoukala siréna na hasičárně v Nové Sedlici a my odstartovali. Do Ulíče byla cesta po pěkné silnici z kopce, to se jelo pěkně. Jenže pak jsme odbočili směrem k UK hranicím a vyrazili do prvního stoupání.

Ještě před dvěma týdny jsem byl nemocný a prakticky jsem na kole poslední měsíc skoro neseděl – fyzička neskutečně poklesla a v prvními kopci se to hned projevilo 😕 Ale protože jsem tu na výletě, tak to zas tak moc nevadí – i tak jsem dnes dal 55km s převýšením kolem 860m. Původní cíl jsem si dal minimálně 40 a ideálně 60km, takže jsem docela spokojený.

Navíc to pěkně vyšlo i s přenocováním v penzionu – lehce po deváté jsme (během cesty se ke mě přidal slovák Jaro co se jel projet mimo závod) dorazili do vesnice Remetské Hámre, kde jsme hledali hospodu na večeři a doplnění vody. Narazili jsme tu ale na penzion Ivana, kde jsme dostali večeři a měli i volný pokoj. Tak jsme se s Jarem, že než jet někam do tmy a spát venku, bude lepší postel a sprcha. Za 12EUR to není zas taková tragedie 🙂 vyfasovali jsme apartmá se dvěma ložnicema, obývákem a koupelnou. Kola jsme si vzali na pokoj a slečna recepční/barmanka/kuchařka nám dala i klíč od domu, abysme ji ráno nemuseli budit.Budíček dávám na pátou, dřív to nemá cenu – v šest otevírá pekárna tak bude prima snídaně a nákup na zbytek dne.

Zítra bych rád ujel 80 a víc km, ale asi je jedno kolik to bude – hlavně když se pohnu po trase dopředu 🙂 Asi mě čeká brod přes dvě řeky. Nejsíš jsem poslední, nebo mezi pár posledníma.