D+4

D+4 – budíček na půl pátou nestihl ani zazvonit, probudil jsem se pár minut před ním. Aleš a Vláďa vstávali take. “Rychle” jsem se zabalil, nasnídal jednou musli tyčkou a o půl šesté u seděl na kole.

Aleše jsem ráno neviděl, tal jsem vyrazil sám. Během dne mi volal, že zapoměl v restauraci večer brýle na čtení a čekal až otevřou. Ale stejně mu je nedali.

Ráno jsem zahájil cestu stoupáním a mířil do Spišské Nové Vsi, dorazil jsem tam o půl deváté i s menším nákupem cestou – zítra je státní svátek a bude všude zavřeno, tak abych jeden den přežil.Ve Spišské N. V. jsem zajel do cykloservisu Kellys a nechal u servisáka doplnit dráty do zadního kola a vycentrovat. Udělal to kvůli Mílím na počkání i když stejnou práci jinému zákazníkovi slíbil až po víkendu.

Z města jsem vyjížděl kolem vody a těsně kolem cikánské vesnice. Děti se koupaly v řece, dvě ženy v té řece praly.

Čekalo mě svezení podle NP Slovenský raj a krajem NP Nízké Tatry. Ze začátku to docela jelo, cesta byla pár kilometrů po asfaltu nebo mezi poly, ale po rovině. Na kousek se ke mě přidal místní cyklista a chvilku jsme si povídali.

V půl jedenácté jsem narazil na restauraci ve vesnici Spišské Tomášovce, tak jsem si dal oběd. Další restauraci až do soboty nemusím potkat…

Zkusil jsem také vedle restaurace obchod a vybrat peníze přes cash back, ale odmítlo to 😕 Nějakou hotovost ještě mám, tak při nejhorším nebudu spát v penzionu ale ve spacáku venku 🙂Další cesta byla pěkná, do spousty kopců jsem chodil, ale bylo to pěkné. Hlavně bylo docela příjemně – kolem 24-30 stupňů.

Výhledy byly fantastické, jak na louky a kopce Nízkých Tater, tak na Vysoké Tatry.Dojel jsem pár kilometrů před noční zákaz. Možná bych ho mohl stihnout projet, ale bylo by to dost na hraně. Dnes jsem ujel 80km a strávil v sedle 10h tak jsem začal hledat bydlení. Nejbližší vesnice u trasy je Šuňava, zkusil jsem penzion, ale mají úplně plno. Majitel penzionu zavolal své známé a zajistil mi bydlení v soukromí. Vyfasoval jsem veliký pokoj v podkroví. Dostal jsem i večeři – vyptával jsem se majitelky jak vaří v restauraci a ona se nabídla, že zrovna dovařila jídlo tak že mohu dostat také. Kuřecí se smetanovou omáčkou a těstovinama, i přidáno jsem dostal 🙂

Vypadá to, že mě čeká skoro osm hodin spánku. Původně jsem chtěl zůstat někde na kopci před 10km abych si užil východ slunce, jenže mi docházela voda a musel jsem jet dál abych doplnil. Aspoň nemusím řešit medvědy, už jsem se přiblížil blízko místům kde jiní mílaři hlásili výskyt.