Den 1. Start 1000 Miles Adventure

Den 1. – Budíček v lese byl prima, než jsem si udělal snídani a vyhrabal se, tak bylo osm. Cestu jsem měl asi na hodinu a čtvrt, registrace stejně začíná až od 9:00.

Jel jsem přes Dolní Paseky, kde mají dobrý pramen minerálky. Doplnil jsem rovnou lahve, změna proti čisté vodě neuškodí.V Hranicích je asi jen jeden rozumný obchod s potravinama, tak jsem hned po příjezdu udělal nákup, dokud byl výběr. Přeci jen má na start dorazit 300 závodníků a někteří určitě budou chtít také nakupovat… Vezu si jídlo na dva dny, to kdybych někde zůstal nebo mi nevycházel čas průjezdu kolem obchodu na jeho otvíračku. Pondělí a úterý je státní svátek, takže očekávám některé obchody cestou zavřené.

Registrace, nabití všeho na 100% a pak zevlování do 14:00 kdy jsme se přesunuli na náměstí ke startu. Rozprava, podpis na tabuli a v 15h start.

Z města jsme odstartovali v jednom balíku jak pro severní tak pro jižní trasu, jeli jsme na trojmezí kde jsme se otočili a šlapali ještě kousek společně s tím, že se někde trasy rozdělí.

Asi 10km od startu mi něco křuplo na kole, myslel jsem že se někam dostal šutr. Ale nic takového – praskla mi osa pedálu ? Takže dost na prd. Na dojetí zpátky do Hranic to tak nějak šlo, ale dál ne. V Hranicích je naštěstí cykloservis (dík za tip Veru Neu? ). Pán to má u domu a vzal mi telefon. Za pár minut vyřešen nákup jiných pedálů i s výměnou.

Stálo mě to skoro hodinu času a trochu sil ? ale pořád lepší takhle, než to řešit třeba na hřebenu Krušných hor.

Začátek závodu byl vůbec nějaký výživný – prý si pro někoho pár km za startem přijela záchranka. Alda dostal žihadlo pod helmu od vosy o kus dál píchnul a pak ještě chytil klacek do zadního kola a ohnul zuby na kazetě.

Na cca 46. km trasy jsme se potkali tři (Alda, Honza na koloběžce) u pramenu s minerálkou a rozhodli se zůstat. Podle radaru se blíží déšť a hledat spaní někde dál asi nemá smysl.Natáhl jsem si plachtu abych zase spal na hrabance ? Chtěl jsem ujet asi 50km, po trati jsem dal 46 a se servisem 56. Takže ok. Šlo by ujet víc, ale rád se trochu vyspím.

Trasa na start:

První km na Mílích: