Den 10.

Den 10. – probuzení v lese nad Adršpachem bylo příjemné. Dal jsem snídani, pobalil se a v šest jsem seděl na kole. Než jsem dojel do Teplic n.M., potkal jsem tři mílaře z jižní trasy. Masakr, mají za sebou 1250km. V Teplici na náměstí jsem zastavil v pekařství. Dostal jsem od paní rohlíky, makový a rebarborový koláč zdarma, protože Míle… Potěší ?

Cesta k hranicím s Polskem docela utíkala, potkal jsem jen jednou lesáky. Už jsem hledal objížďku a v ten okamžik vypnuli stroje a nechali mě projít.

Rozhodl jsem se, že do Polska nepojedu. Sice přijdu o Stolové hory, ale to se nedá nic dělat. Objížďka je asi 40km dlouhá a vede přes Náchod, resp Běloves. V Lázních jsem si načepoval minerálku a snědl oběd. A také dal zmrzlinu ?

Podle vody jsem vyrazil na Peklo a dál do Olešnice. V Olešnici jsem dokoupil zásoby a vyškrábal se na první kopec přejezdu Orlických hor. Nahoře jsem zůstal na hřebenu, protože to je jediné rovné místo na spaní. Uvidím zda to byla dobrá volba. Další možnost byla pokračovat na Šerlich kam se vydali další dva mílaři, kteří jeli kousek za mnou. Zkusí štěstí v Masarykově chatě.

Dnes jsem ujel 86,5 km a nastoupal 1607m. Do cíle 500 mil mi zbývá asi 145km.