Den 11.

Den 11. – spaní na hřebenu nakonec dopadlo dost dobře. Celou noc byl klid, minimální vítr a bez deště. Ale věřím, že jak bych se rozhodl plachtu nenatáhnout, tak bych zmokl ?

Lehce po šesté vyrážím. Na dnešek mám naplánováno něco kolem 70km. Přejet OH, vydupat nahoru Suchý vrch a nalézt si spaní někde za Prostřední Lipkou u Králík.

Výstup na Šerlich byl v pohodě, na Velkou Deštnou jsem si cestu docela užil (mám to tam rád a už jsem tam byl snad každou cestičkou). Začaly se valit mraky a 5s po vyfocení rozhledny spustil déšť.

Nebylo se moc kde skrýt, tak jsem natáhl pláštěnku a jel na Pěticestí. Za chvilku se přihnala bouřka a slejvák, že na kalužích to nedělalo ani bubliny, ale skoro pěnu. A bouřka byla všude kolem. Počítal jsem si jak daleko to mlátí a když to přišlo ke mně, tak jsem kolo hodil do trávy vedle cesty a šel se schovat mezi nízké stromy. Pláštěnka fungovala akorát jako izolace proti větru, jinak jsem byl úplně promočený, jako bych spadl do rybníka.

Když jsem dorazil na Pěticestí, všechno oblečení jsem vyždímal a než jsem dojedl svačinu, přestalo pršet.

Cestou k Haničce se u Anenského vrchu přihnala další bouřka. Dala se do mě taková zima (bylo 12°C), že jsem musel natáhnout dvě další trika, abych ten dlouhý sjezd zvládl. Více či méně pršelo asi do dvou hodin kdy jsem se stavil na nákup v Klášterci n. O.Cestou na Sucháč jsem si dal čaj a kousek buchty u fanouška a bývalého závodníka Mílí. Trochu to po tom promoknutí pomohlo. Hlavně se pak už udělalo docela pěkně, tak jsem kolem třetí vypadnul.

Suchý Vrch byl opruz, prostě velký kopec kde jsem velkou část šel. Sjezd byl takový nudný, ale aspoň se nemuselo šlapat ?

Chtěl jsem přespat venku na kopci nad Prostřední Lipkou, už jsme tam jednou spali s Veru Neu. Tak jsem cestou zastavil u lidí co zrovna byli na zahradě a požádal o vodu. Abych měl co k večeři a hlavně na zítra dopoledne. K vodě jsem dostal ještě banána a uvařené vejce. Děkuji ?

Přímo pod spacím kopcem je penzion, paní co to má na starosti seděla venku a tak jsem se zeptal zda najde volný pokoj. Za tři stovky a mohu si odejít kdy chci, protože klíče hodím při odchodu do schránky. Tak jsem zůstal. Aspoň uschnu a také přeperu fusekle.

Dnes ujeto 72 km, nastoupáno 1503 m. Když zítra půjde vše dobře, dorazím do CP2, kde skončím. Mám to už jen 73km přes Jeseníky.