Den 4.

Den 4. – Probudil jsem se brzy, ale válel jsem se do osmi, nechtělo se mi do deště. Akorát déšť moc neustával, tak jsem zabalil vše na kolo, dal si ke snídani jesenku a po deváté vyrazil. 13 stupňů, déšť a později mlha (mraky) a vítr.

První zastávka byla o půl jedenácté na Cínovci na benzince pro párek v rohlíku a kakao.

Cesty nebyly nějak moc šílené, ale všude bylo strašně bahna. Dvakrát jsem se během dne zastavoval u vody a umyl si aspoň trochu nohy. Boty mi za celý den neuschly.V Tisé jsem se ve dvě hodiny stavil na nákup a rovnou jsem se tam naobědval. Uvažoval jsem, zda se nestavit v restauraci, ale nakonec vyhrála šunka, lučina, rohlíky a cola – osvědčená kombinace z dovolené ?

Kousek za Tisou byl první hezčí sjezd – nic zázračného, ale kamenitá cesta jako pískovcové “schody”. A také tlačení do kopce se sklonem 24%.

Děčínský Sněžník byl další kus tlačení, i když minulý rok na dovolené jsem ho celkem v pohodě vyjel. Odměnou potom byla cesta po obvodu po turistické červené a následně sjezd. Ten byl parádní, párkrát jsem si tam i skočil. ?

Trasa pak vede přes obec Maxičky k Labi a přes přívoz do Hřenska.Rozhodl jsem se skončit v Maxičkách u rybníka. Usušil jsem vše po propršené noci, v klidu si uvařil večeři a čaj a prostě odpočíval. Nechtěl jsem jet do Hřenska, kde bych hledal složitě spaní – penzion nebo nějakou autobusovou zastávku. Ve skalách v okolí se spát nesmí (pravidla NP). Takhle ráno během hodiny a půl sjedu na první přívoz na sedmou a budu snad i dost odpočatý.

Dnes tedy odpočinkový den, 60km a 890m nastoupáno.