Den 5.

Den 5. – Spaní v Maxičkách u rybníka bylo v pohodě, našel jsem si plácek za starým hotelem, kde byla nízká tráva. Ráno jsem se probudil ve 4, v klidu si uvařil snídani, pobalil se a o půl šesté sedl na kolo.

Chtěl jsem být na sedmou v Hřensku u přívozu. Hned na startu jsem potkal prasata, která se zrovna krmila. Trvalo několik minut než jsem je křikem odehnal. Asi jsem musel být slyšet až v Děčíně. Nad Vysokým Žlebem jsme měli nařízenou objížďku kvůli probíhající těžbě. Netrefil jsem ji a slezl lesem dolů do vesnice po nějaké asi nepoužívané stezce.

K přívozu jsem dorazil přesně v sedm, za deset minut jel. V Hřensku jsem doplnil vodu, koupil koblihy ke svačině a kofilu na cestu.

Další zastávka byla rozhledna Tanečnice – dal jsem si tam k obědu zmrzlinu a kofolu ?Pokračování trasy bylo na Nordcap – nejsevernejší bod ČR. Nahoru a i kus dolů to byla procházka s kolem a sbíráním borůvek s odměnou v podobě dlouhého kořenového sjezdu. Ten byl parádní. Ke konci sjezdu začalo pršet.

U Šluknova jsem potkal poláka Ireneusze, se kterým jsme se vydali směr Staré Křečany, kde je možnost přespat v suchu, dát si sprchu a večeři. Jeli jsme ve slušném slejváku, ale dojeli. Cestou jsme se bavili česko-polsky, ale nejvíc asi německy ?V Křečanech spím pod přístřeškem pro auto jednoho ze závodníků – Petra Michela. Dík.

Dnes jsem ujel 115km a nastoupal 2103m.