Den 8.

Den 8. – ráno se probouzím vyspalý a s pocitem dobitých baterek. Verča vstává se mnou, po půl sedmé vyrážím do Harrachova. Verča vyjíždí chvilku po mně do Tanvaldu na vlak. Podle fotek a toho, co mi psala, si cestu užila – dala si takové menší pokračování Mílí ?

Můj hlavní cíl po ránu bylo sehnat vodu. Benzinka při trase v Harrachově je jen automat, takže jsem vodu doplnil u pramenu.

Přímo z Harrachova začíná první dnešní velký výšlap – jede se snad 600 výškových metrů na Voseckou boudu a od ní na Labské louky a potom Vrbatovu boudu. Následuje sjezd přes Mísečky do Špindlu. I když jsem brzdil docela dost, tak jsem stejně měl max 54km/h ?

Ve Špindlu narážím u tratě na obchod s potravinami, nakupuji pečivo a sýry a protože je už dost hodin, tak rovnou obědvám. Následuje vytlačení kola na Výrovku. To je maso, místy sklon až 20% a po rozbité cestě. Tlačení fakt bolí. Ale dostal jsem se nahoru a za odměnu si dal na Výrovce špagety a jako zákusek borůvkovou buchtu. Sešup dolů do Pece byl dlouhý a nudný, jen po asfaltu. To ten do Špindlu jel aspoň po cestách.

Víc lidí si na tom odpravilo brzdy, což se dost divím. S mojí váhou jsem to dal v pohodě a brzd snad ani neubylo ? Ale je fakt, že používám SLX7100 (čtyřpístky), chlazené sintrované destičky a kotouče s ice tech nebo jak tomu sendviči Shimano říká (průměr 200 a 180mm).

V Peci zastavuji v hospodě a čekám až přejde bouřka. V 18h vyrážím na další kus trasy s tím, že projedu Polsko a budu spát v boudičce na hranicích. To se podařilo. Teď tu ležím sám, poslouchám venku hřmění a za chvilku jdu spát ?

Ujeto 71km a nastoupáno 2390m.