Montes Ferrei 2021

Přihlásil jsem se na 270km trasu s tím, že bych to možná za víkend mohl dojet. Zabalil jsem si pro jistotu spacák, že se případně na pár hodin prospím.

Start v šest ráno v Hlinsku. V týdnu lilo a všude bylo strašně bláta a vody, takže už pár km od startu jsem byl po kolena od bahna. Celá trasa byla po loukách, polních a lesních cestách a cestičkách. Jelo mi to pomalu (dokopce jsou peklo), ale pořád docela rozumně. Prudké kopce jsem tlačil. Některé bych vyjel, ale nemělo smysl jet rychlostí chůze a plýtvat síky – cesta byla dlouhá. Před polednem jsem byl na prvním kontrolním bodě. Byl k němu parádní sjezd v Toulovcových maštalích. Od startu až na druhý kontrolní bod (Leštinka) jsem pořád s někým jel, takže to docela utíkalo. Za Leštinkou jsem si dal pauzu, ostaní buď ujeli nebo vzdali.

Protože jsem byl dost pomalý, rozhodl jsem se přepnout do režimu výlet a jet kam až to půjde, vyspat se a v neděli pokračovat. Takže jsem pokračoval, akorát sám. Asi po 10km začalo pršet, dojel jsem zrovna do Vrbatova kostelce kde jsem v autobusové zastávce počkal skoro hodinu až přestane. Byli tam se mnou další dva závodníci, které jsem tam dojel. Kluci chtěli jet nonstop, tak hned po dešti zmizeli. Nepřidal jsem se k nim. Síly byly, ale na mé tempo a ne abych se někoho držel. Kousek za vesnicí jsem se dostal do místa kde bylo bláto jako mýdlo. Na 10m vysoký travnatý svah jsem se škrábal snad čtvrt hodiny a doufal, že nebudu muset dolů. No nemusel, ale pak jsem se dostal do lesa, kde jsem 100m asi osmkrát spadl, nedalo se ani jít ani jet. Odkloněná cesta, bláto jak mydlinky a devět hodin, takže za chvilku tma. Bál jsem se abych někam po tmě nezahučel. Hlásili na noc slejvák a radar vypadal že to tak opravdu bude. Možná kdybych nebyl sám, tak bych pokračoval. Ale takhle jsem se rohodl to ukončit. Našel jsem nejbližší silnici a vrátil se na start. Tam už byli někteří finišeři 150km trasy. Nejrychlejší na 270 byl už 40km před cílem. Každopádně to bylo super. Pěkná trasa. Co jsem chtěl jsem si vyzkoušel – celý den na v sedle v těžkém terénu, otestoval nové cyklo kalhoty, nové kolo a další. Na Míle se tahle zkušenost hodí.

One thought on “Montes Ferrei 2021

Comments are closed.