Sdílení záložek ve Firefoxu mezi více počítači

Nějakou dobu hledám nástroj, který mi umožní pracovat s jednou sadou záložek (bookamrků) ve firefoxu mezi více počítači. Zkoušel jsem různé webové nástroje, které slouží pro správu oblíbených odkazů, ale moc mi to nevyhovovalo.

Nakonec jsem chvíli používal rozšíření do firefoxu Bookmark Sync and Sort, který mi umožnil celou sadu záložek nahrát na server a z jiného počítače snadno stáhnout. To ale obnášelo jednu větší nepříjemnost a to instalovat dané rošíření na každý počítač, kde jsem chtěl sdílet odkazy.

Zvažoval jsem tedy variantu, že si napíšu vlastní systém. Při hledání vhodné inspirace na netu jsem narazil na projekt SiteBar, který mi (až na menší drobnost) vyhovuje. Seznam jeho vlastností je docela srozumitelně sepsán, proto nemá cenu abych to sem opisoval.

SiteBar je aplikace v PHP vyžadující MySQL pro ukládání dat. Mám ho nainstalovaný na serveru s podporou WebDAV a v prohlížečích na svých počítačích mám nainstalované rozšíření XBEL Synchronization (ke stažení na domácí stránce SiteBaru). V prohlžečích kde dané rozšíření nemůžu nainstalovat využiju funkcí SiteBaru. SiteBar je lokalizován do češtiny.

Na živou ukázku se můžete podívat na adrese http://my.sitebar.org/.

Comments are closed.