Přetěsnění víka motoru a nový ventilátor

Posledních pár vyjížděk jsem vždy přijel s motorem a zadním tlumičem totálně poblitým olejem. V horní částí těsnění levého krytu motoru tekl oleje proudem, musel jsem vždy půl deci až deci dolít. K výměně je třeba povolit pravý svod výfuku, rozpojit pružiny drížící svody pohromadě, odmontovat koncovku výfuku a tím si udělat prostor kolem levého víka aby se dalo odšroubovat.

Na chladiči byl namontovaný ventilátor, který je sice voděodolný a relativně hodně výkonný, ale má příkon kolem 30W. To způsobovalo nefunkčnost dobíjení – původní stejnosměrný okruh dával 20W určených na dobíjení baterky, po zapnutí ventilátoru byl přetížený. Ventilátor zapínám ručně po nastartování a nechávám ho něžet bez přestání, takže během pár hodin ježdění vycucnul baterku do dna.
Namontoval jsem nový ventilátor – obyčejný na 12V s příkonem necelých 6W. Mám ho vyzkoušený z KTM.
Sice bych mohl s tím starým ventilátorem po předělání elektriky fungovat dál, ale při nějakém nočním přesunu bych byl dost pravděpodobně zas bez proudu na dobíjení (žárovka 55W, 30W ventilátor, zadní žárovka 5W => skoro moc na altík a na dobíjení nic nezůstane.)