Ztracený šroub předního brzdového třmenu

Zrovna jsme se přesunovali směrem domů, vjel jsem ze silnice na rozorané pole. Už jsem bral za plyn abych to trošku rozjel a najednou kovový rachot od předního kola.
Po zastavení jsem zjistil, že jsem vytrousil spodní šroub co drží brzdový třmen. Trochu mě to překvapilo, protože šrouby na brzdách lepím. Asi jsem na to při posledním servisu zapoměl :-/

Celý třmen se otočil kolem horního, který ohnul. Hrana kotouče vybrousila drážku do kraje třmenu a poškodil destičky. Zároveň to odnesl kotouč, který se vyhnul do strany. Odšrouboval jsem brzdič úplně, přitáhnul ho stahovacím páskem k řidítkám a bez přední brzdy dojel domů po silnici.

Kotouč byl trochu sjetý a zasloužil by si za chvíli výměnu, ale teď to přišlo trošku neplánovaně. Za dva dny “musím” mít motorku v pořádku, protože se chci zúčastnit “enduroškoly”. V Razzu jsem koupil nový kotouč Moto-Master Nitro a destičky MotoMaster 930-12. Přehodil jsem magnet ze starého kotouče, zalepil šrouby držící kotouč. Ze třmenu jsem pilníkem očistil otřepy co vydřel kotouč a vše složil.
Krátký test moto před barákem ukázal, že zase brzdím, tak to snad bude OK.